4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’n amacı; üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin işbirliği sağlanarak, ülke sanayisinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması için teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek, ürün kalitesini veya standardını yükseltmek, verimliliği artırmak, üretim maliyetlerini düşürmek, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek, teknoloji yoğun üretim ve girişimciliği desteklemek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunu sağlamaktır. Bu kapsam Türkiye’de 100’den fazla Teknoloji Geliştirme Bölgesi faaliyet göstermektedir.
Ar-Ge Projeleri konusunda edindiğimiz bilgi birikimi kapsamında firmalarımıza en uygun teşvik yol haritasını oluştururken özellikle girişimci firmalara Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde yer almalarının sağlayacağı avantajların fizibilitesini gerçekleştirip, firmaların bu bölgelerde konumlanmasını sağlıyoruz.
Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark/Teknokent) Destekleri konusundaki danışmanlık faaliyetlerimizi 3 başlığa ayırmaktayız.
- Teknoloji Geliştirme Bölgesi Analiz Hizmeti
- Teknoloji Geliştirme Bölgesi Başvuru Hizmeti
- Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yürütme Hizmeti
Ayrıca Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin Yönetici şirketlerine de Ar-Ge – Yatırım Proje süreçleri ile ilgili danışmanlık hizmeti sunmaktayız. İş birliği gerçekleştirdiğimiz Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) ile de bünyelerinde yer alan firmalara Ar-Ge -Yatırım Destekleri konusunda hizmet sağlamaktayız.